Български фейсбук сайтове

40 Гестационни седмици – промени през всяка една от тях

40 Гестационни седмици – промени през всяка една от тях

Със сигурност няма бъдеща майка, която да не отчита своята бременност и да не следи развитието на бебето си в определена гестационна седмица. Ако се чудите от къде идва тази дума, ще ви кажа, че е латинска и „гестация“ в превод означава бременност.

Продължителността на всяка една гестационна седмица е колкото нормалната календарна – 7 дни, като броенето на този вид седмици започва от първия ден на последния ви менструален цикъл. Всяка бременност се изчислява в лунарни месеци, като един лунарен месец е равен на четири гестационни седмици, а общия брой на гестационните седмици е 40. Разликата между лунарния и календарния месец е в това, че лунарния е с точно фиксирани дни – винаги 28, за разлика от календарния, който е с 30 или 31.

гестационна седмица

Ако искате да следите подробно развитието на бебето си и да се информирате относно предстоящите промени във вашия организъм и в този на бебето, то посетете ParentsKids.com – родителския портал, в който ще откриете подробно разписани всяка една гестационна седмица и лунарен месец. Във всяка отделна статия ще откриете информация относно това какво се случва с организма ви, както и съвети от специалисти. В онлайн родителския портал ParentsKids.com ще откриете и още много и интересни за родителството теми, които със сигурност ще ви бъдат полезни. Хубавото на ParentsKids.com е, че това е портал за родителство – място, където всеки може да открие лесно и бързо отговори на въпросите и търсенията, които го вълнуват в областта на създаването, отглеждането и възпитанието на децата, да получи помощ и подкрепа в моменти на нужда. А неговите създатели също са родители и са хора, изпитали от първо лице всичко, което описват в своята страница. Посетете ги и ще останете доволни!