Български фейсбук сайтове

Как да се погрижим за покрива си в Пловдив без да се налага да го ремонтираме често

Как да се погрижим за покрива си в Пловдив без да се налага да го ремонтираме често

Покривът се нарича „Петата фасада“ неслучайно, а защото има изключително голямо значение за всяка сграда.

Здравият покрив гарантира по-висока пазарна цена на имота, а от друга осигурява естетическия вид на сградата. Ремонт на покриви се извършва през лятото, когато не вали и е добре ремонтът да се планира по-отрано. Не отлагайте ремонта на покрива, защото това може да доведе до още по-големи повреди на покрива и вътрешната част на жилището като течове и дори да направи покрива опасен за живеещите заради повреди в конструкцията следствие на лоша хидроизолация и пропускане на влага и вода.

Ремонтите на покриви в Пловдив се извършват от професионална фирма за ремонтни дейности remontipokrivi.net, която залага на безкомпромисно качество във всяка своя поръчка. Работи с материали внос от чужбина и регулярно изпраща служителите си на обучения в Германия и Франция. Редовно посещават специализирани изложения в западна Европа и страната, за да са максимално информирани за последните новости в ремонта и конструкциите на покриви.

В България се залага на класическото строителство по отношение на покривите и най-често срещани са скатните покриви с керемиди, които могат да имат много дълъг живот по две причини- редовната поддръка на отводнителната система и навременни ремонти с качествени материали.

Добрата отводнителна система се състои от хоризонтални и вертикални улуци, които са почистени и подменени, ако се налага. Град Пловдив е регион със значителни ежегодни валежи и изправността на покрива ви гарантира спокойствие що се отнася до течове и други съпътсващи проблеми.
Как да се погрижим за покрива си в Пловдив без да се налага да го ремонтираме често
Стендартният ремонт на покрив включва някои основни операции като първоначален оглед, разкриване, почистване, подмяна на износени и повредени керемиди и греди и пренараждане. Специално внимание се обръща н аснадките и комините, защото те са така наречените „слаби точки“, които най-често са причина за започване на течове. Добрата хидроизолация като грундиране на основа и поставяне на мушама са още една предпоставка за удължаване експлоатационния живот на покрива и презасраховане от течове. Можете да повишите и енергийната ефективност на жилището си като направите топлоизолация на покрива, която има около четири пъти по-високи топлоизолационни свойства от дървото като строителен материал.

Не забравяйте, че покривът е онази оснавна и много важна част от жилището, чиято изправност ви пести пари и неприятности.